7 Sebab Kenapa Anda Harus Pilih Youth Skincare

“YOUTH IS HOPE”

 

Seriously? Itu lah tagline untuk Skincare YOUTH Shaklee kita ni.

 

Orang kita ni (termasuk saya), bila baca maklumat tentang sesuatu produk, tahap keterujaan dan rasa nak cuba tu mungkin baru 50%. Walaupun produk tu dijamin selamat, dijamin berkesan , ada ujian klinikal dan sebagainya.

 

Lagi 50%, dah tentu kita nak tengok, betul ke berkesan. Lebih-lebih lagi kalau produk tu, skincare, produk penjagaan kulit. Kita lebih tertarik dan percaya bila ada bukti, ada testimoni bergambar sebelum dan selepas penggunaan produk. Lagi best kalau kita kenal seseorang tu dari kulit wajah nya yang sebelum sehingga lah sekarang (selepas menggunakan YOUTH).

 

 

Terlalu banyak set penjagaan kulit yang dijual di pasaran. Tetapi, untuk mencari set penjagaan kulit yang dijamin selamat, dijamin semulajadi, dijamin tiada bahan kimia yang merbahaya dan dijamin berkesan mungkin agak sukar dengan pilihan terhad yang ada.

 

Bagi yang mengalami masalah :
·       Jerawat
·       Jeragat
·       Parut termasuk parut berlubang
·       Liang pori besar
·       Whitehead dan blackhead
·       Berkedut
·       Lingkaran gelap di bahagian mata
·       Terlalu berminyak atau kering
·       Kulit sensitive

 

Mencuba pelbagai set penjagaan kulit dan terpaksa berhabis ribuan ringgit dalam mencari set penjagaan kulit terbaik untuk menyelesaikan masalah kulit yang dihadapi, adalah perkara biasa. Namun malangnya, kebiasaannya, duit saja yang habis tapi tiada kesan atau malah ada yang masalah kulit menjadi lebih teruk lagi.

 

Jadi, kali ini, saya akan kongsikan 7sebab kenapa anda perlu memilih dan bertukar kepada set penjagaan kulit YOUTH dari Shaklee.

 

7 SEBAB ANDA HARUS GUNA YOUTH SKINCARE

Apa kelebihan dan keistimewaan YOUTH SHAKLEE SKINCARE ni berbanding produk lain?

 

1. YOUTH Dibangunkan oleh Syarikat Nutrisi Bukan Syarikat Kosmetik

Bila bercakap soal kesihatan kulit, nutrisi yang diperlukan oleh kulit sudah pasti Shaklee lebih pakar kerana ia merupakan Syarikat Nutrisi No.1 di USA.

 

Kulit kita memerlukan nutrisi yang betul, yang cukup untuk lebih sihat dan lebih cantik.

 

Seperti juga dengan tubuh badan kita, tanpa nutrisi yang mencukupi, tubuh juga akan lemah, tidak sihat dan tidak cantik. Jadi, berbanding hanya menutupi masalah penuaan anda atau sebarang masalah kulit dengan produk kosmetik biasa (yang mungkin hanya membaiki penuaan dipermukaan), Shaklee telah tampil dengan YOUTH yang menangani masalah kulit anda dari dalam seawal peringkat DNA sel anda.

 

Shaklee lebih mengetahui apa yang kulit anda perlukan oleh sebab itulah, setiap produk dalam rangkaian YOUTH mengandungi bahan aktif yang bukan sahaja membaiki kulit anda malah membekalkan nutrisi kepada kulit anda.

 

2. YOUTH Shaklee Skincare adalah hasil daripada 8 tahun kajian oleh pakar kulit dan saintis bertaraf dunia

Ianya dihasilkan dari teknologi Nano, iaitu teknologi yang mampu meningkatkan kadar serapan ke dalam kulit dengan cepat dan tahap maksima. Dengan penggunaan teknologi canggih dalam penghasilan YOUTH ini, ianya bukan sahaja menangani masalah kulit dan tanda penuaan pada permukaan kulit tapi jauh ke peringkat sel kulit.

YOUTH Shaklee mempunyai 8 paten dan paten-pending.

 

 

3. YOUTH Shaklee Skincare adalah 100% vegan, di mana ianya dihasilkan hanya dari tumbuh-tumbuhan semulajadi

Mana-mana skincare tidak boleh meletakkan label ‘vegan’ sesuka hati. Ia mestilah memenuhi beberapa syarat yang telah ditetapkan contohnya seperti bebas daripada menggunakan sumber haiwan.

Tidak mengandungi bahan sintetik atau bahan kimia yang berbahaya. YOUTH bebas dari 1500 bahan kimia tersenarai yang berbahaya untuk badan dan kesihatan kita. YOUTH Shaklee juga bebas gluten dan tidak diuji ke atas haiwan.

 

4. Keberkesanan YOUTH terbukti melalui Kajian Klinikal dengan menggunakan Skin Age Index

Skin Age Index direka oleh expert dan dermatologist bertaraf dunia untuk mengkaji keberkesanan produk penjagaan kulit. Ianya satu tools untuk mengukur tanda-tanda penuaan kulit dengan data klinikal yang berasaskan fakta.

Keputusan kajian ini, mendapati :-

·       100% wanita telah dibuktikan memiliki kulit yang kelihatan lebih muda berbanding sebelumnya hanya dalam tempoh 4 minggu.
·       Selepas 12 minggu, 2/3 daripadanya menunjukkan Skin Age Index 10 tahun lebih muda dari kulit asal.
·       Tekstur kulit bertambah baik.
·       Kulit semakin cerah dan radiant.
·       Pengurangan garisan-garisan halus atau kedut halus.
·       Kulit lebih tegang.

 

5. YOUTH sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif, tidak kira tua atau muda

Kebanyakan skincare dibuat mengikut jenis kulit samada kulit normal, berminyak, berjerawat, kombinasi atau kering.

Walaubagaimanapun, YOUTH Shaklee Skincare telah diformulasi secara semulajadi sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif. Ianya :

·       Telah diuji oleh Dermatologi (pakar kulit)

 

·       Oftalmologi (pakar kulit)

 

·       Hypoallergenic (tidak menyebabkan alahan pada kulit)

 

·       Non-comodogenic (tidak menyebabkan liang pori tersumbat)

 

·       Sesuai untuk semua peringkat usia.

 

6. Kesan seawal 7 hari untuk pelbagai masalah kuli

Berdasarkan testimoni dan mereka yang telah menggunakan set penjagaan kulit YOUTH Shaklee Skincare, dalam 1-3 minggu dah mula boleh Nampak kesan positif ke atas kulit masing-masing.

Antaranya :

·       Jerawat dan parut semakin hilang

 

·       Parut berlubang semakin kurang

 

·       Jeragat semakin pudar liang pori mengecil

 

·       Garis halus semakin kurang

 

·       Tona kulit semakin sekata

 

·       Kulit makin cerah dan berseri

 

7. YOUTH telah diperakui oleh pakar-pakar antarabangsa, pakar dermatologi serta diuji secara klinikal dan mereka semua bersetuju bahawa YOUTH adalah produk terbaik dan selamat.

 

Dalam SAINS DI SEBALIK YOUTH SKIN CARE Dr.Christ Kyrou iaitu ketua saintis yang telah terlibat dalam pembangunan YOUTH serta pakar kecantikan antarabangsa Miss Virginie Descamps yang telah bekerja dengan syarikat kosmetik terbesar dunia seperti Estee Lauder dan sebagainya turut mengakui bahawa YOUTH bukan calang-calang produk dan mereka sendiri kagum dengan produk YOUTH ni.

 

Kalau mereka yang dah berkihdmat berpuluh tahun dalam bidang dermatologi, kosmetik pun akui kehebatan YOUTH, maksudnya ia memang hebat.

 

Okey, sekarang dah tahu kan 7 sebab kenapa anda perlu miliki YOUTH SHAKLEE SKINCARE ni.

Baca : Harga Youth Skincare Shaklee

Tapi Betul Ke YOUTH Shaklee Skincare ni Berkesan ?

YOUTH adalah revolusi kepada skincare semulajadi yang mementingkan kesan. Asas kepada kulit cantik adalah pembaharuan sel. Bila umur meningkat semua dari kita alami proses pembaharuan sel yang lambat . Dengan teknologi canggih untuk hasilkan YOUTH ianya bukan sahaja menangani masalah kulit dan penuaan pada permukaan kulit tapi jauh ke peringkat sel kulit.

 

Bagaimana Nak Dapatkan YOUTH Dari Shaklee ?

Kalau anda dah banyak berhabis duit, masa, tenaga dan emosi dalam misi mencari set penjagaan kulit yang bagus dan selamat, tapi belum nampak kesan yang terbaik untuk masalah kulit anda, saya sangat recommend anda untuk mencuba YOUTH . In shaa Allah sangat berbaloi.

 

Setiap produk dalam set penjagaan kulit YOUTH saling bersinergi dan bekerjasama untuk memberikan hasil terbaik kepada kulit. Jadi, seeloknya amalkan set lengkap yang mengandungi Pencuci Muka (cleanser), Toner, Serum, Moisturizer SPF50, Radiance C+E dan Krim Malam.

 

Dan jangan lupa untuk gunakan secara konsisten.